Wednesday, August 22, 2012

Kaşarlı Köfte Tarifi




Normalde alıştığımız köftelerin aksine kaşarlı bir köfte yapacağız. Denediğiniz zaman bir daha vazgeçmeyeceksiniz. Tekrarını isteyeceksiniz ve menünüzün vazgeçilmezleri arasında yerini alacak bu köfte.






Kıymamızı geniş bir kaba alıyoruz ve soğanı içerisine rendeliyoruz. Daha sonra ıslattığımız ekmek içini, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip köftemizi iyice yoğuruyoruz. Yoğururken sert olmaması için 1 çorba kaşığı su ilave edebiliriz. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim ve kızgın yağda iki yüzünü de çevirerek kızartalım. Kızartmış olduğumuz köfteleri ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizelim. Ardından üzerlerine küçük küçük rendelenmiş kayar koyalım.






Önceden ısıtmış olduğumuz fırında kaşarlar eriyene kadar bekletelim köfteleri. Domates, biber ve yoğurt ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment