Sunday, August 19, 2012

YALANCI VEZİR PARMAĞI TARİFİ

Etiketler: adet,Bardak,biraz,birbirine,bulan,cak,Cevizden,daha,derecede,ecek,eklinde,gibi,gül,hamur-,hamurdan,Haz,için,irmi,kabartma,kolay yemek tarifleri,konur,küçük,kulak,Malzemeler,margarin,memesi,nbsp,nda,ndaki,oda,olacak,Otomatik,parçalar,parmak,pembele,resimdeki,RESIMLI YEMEK TARIFLERI,rlan,rmik,rüya,rüya tabiri,Rüya Tabirleri,rüya yorumları,rüyatabirleri,şeker,Sonra,tabir,tabiri,TAR,taraf,tarif,tarifi,taslak,Tatl,tatlı,tozu,üstleri,uyan,üzerine,vam,VEZ,yakla,YALANCI VEZİR PARMAĞI TARİFİ,yemek,yemek tarifi,Yemek Tarifleri,yemektarifleri,Yumurta,yuvarlan,zart














  • Anasayfa














































  • YALANCI VEZİR PARMAĞI TARİFİ



































Malzemeler






250 gr  margarin






2 yumurta






1 bardak şeker






2 kabartma tozu






Aldığı kadar un






İrmik






Ağdası için






4 bardak şeker






4 bardak su






 






 






 






 






 






 






 YAPILIŞI






Oda ısısındaki margarin, şeker ve yumurta krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra 2 adet kabartma tozu ve un konur. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Sonra hamurdan küçük parçalar halinde kopartılır. (Cevizden biraz daha küçük) Baş parmak gibi yuvarlanıp her tarafı irmiğe bulanıp tepsiye gül şeklinde (resimdeki) gibi sıralanır. (Tatlıların hepsi birbirine değecek şekilde) Yaklaşık 175° derecede üstleri pembeleşinceye kadar kızartılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra ağda hazırlanıp soğuyan tatlıların üzerine sıcak sıcak dökülür.



Günün Fırsatı

YALANCI VEZİR PARMAĞI TARİFİ ile Benzer Yazılar:

15 Ağustos 2012 Saat : 5:28

No comments:

Post a Comment