- Anasayfa
- çiğden zeytinyağlı asma yaprak dolması tarifi
yapılışı
Almış olduğunuz asma yapraklarını kaynayan su da haşlayın yumuşamasını sağlayın.
Salamura ise yapraklarınız suda bekleterek tuzunun gitmesini bekleyin.
Geniş derin bir kap içerisine soğanları küçük doğrayarak atın. Kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri de maydanozları tuz karabiber seker tarçın bir de yenibahar ekleyin yoğurmaya başlayın. Ardından hemen kuş üzümü pirinç zeytin yağı da katıp karıştırın.
Yaprakların iç malzemesini koyduktan sonra dilediğiniz gibi kendiniz nasıl rahat sarabiliyorsanız sarın. Pişireceğiniz tencerenin içerisine dizin. 1,5 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra tuzunu da katın 30-35 dakika pişiriniz. Tencere soğuduktan istediğiniz gibi sonra servis yapabilirsiniz.
malzemeleri
bir kg. taze ya da salamura yaprak
bir Çorba kaşığı kuş üzümü
bir Demet nane (veya bir çorba kaşığı kuru nane)
bir Tatlı kaşığı tuz
bir Çay kaşığı tarçın
bir Çay kaşığı şeker
bir Çay kaşığı yenibahar
- en güzel ara uç dantelleri
- cocuklara ozel elbise
- sisle yapilan oya
23 Temmuz 2012 Saat : 10:19
No comments:
Post a Comment