Tuesday, July 24, 2012

çiğden zeytinyağlı asma yaprak dolması tarifi


  • Anasayfa




  • çiğden zeytinyağlı asma yaprak dolması tarifi













yapılışı


Almış olduğunuz asma yapraklarını kaynayan su da haşlayın yumuşamasını sağlayın.


Salamura ise yapraklarınız suda bekleterek tuzunun gitmesini bekleyin.


Geniş derin bir kap içerisine soğanları küçük doğrayarak atın. Kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri de maydanozları tuz karabiber seker tarçın bir de yenibahar ekleyin yoğurmaya başlayın. Ardından hemen kuş üzümü pirinç zeytin yağı da katıp karıştırın.


Yaprakların iç malzemesini koyduktan sonra dilediğiniz gibi kendiniz nasıl rahat sarabiliyorsanız sarın. Pişireceğiniz tencerenin içerisine dizin. 1,5 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra tuzunu da katın 30-35 dakika pişiriniz. Tencere soğuduktan istediğiniz gibi sonra servis yapabilirsiniz.


malzemeleri


bir kg. taze ya da salamura yaprak


bir Çorba kaşığı kuş üzümü


bir Demet nane (veya bir çorba kaşığı kuru nane)


bir Tatlı kaşığı tuz


bir Çay kaşığı tarçın


bir Çay kaşığı şeker


bir Çay kaşığı yenibahar



 


  • en güzel ara uç dantelleri
  • cocuklara ozel elbise
  • sisle yapilan oya
çiğden zeytinyağlı asma yaprak dolması tarifiile Benzer Yazılar:



23 Temmuz 2012 Saat : 10:19

No comments:

Post a Comment