yapılışı
Orta boy patatesleri küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir tavada az yağ ile küçük doğranmış soğanları kavurun. Ardından patatesleri bir su bardağı da su ekleyerek kaynatın.
Kaynama işi bittikten sonra bunları süzgeçten geçirerek ezin püre yapın.
Yarım çay bardağı unu bir ,beş yemek kaşığında tereyağında halledin.
Ocaktan aldıktan sonra yumurtanın sarısını ve bir su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin
Bu karışımı ocaktan aldığınız çorbaya atarak hızlı bir şekilde karıştırın. Biraz daha pişirerek servise alın.
malzemeleri
dört İri patates
üç Yumurta sarısı
sekiz Bardak et suyu
bir Soğan
bir Bardak su
üç Kaşık sade yağ
bir Bardak süt
Karabiber tuz
yapılışı
Orta boy tencere içerisine pirinçler temizlenerek et suyu ile birlikte katılır.
Et suyu içerisinde pirinçler iyice pişmeli yumuşamalı. Ayrı bir kap içerisinde tuz un altı yumurta sarısı iki limon suyu telle güzelce çırpılır. Ardından iki su bardağı su eklenerek iyice sulandırılır.
Ateşte olan çorbaya atılır ve çorba ateşten alınır. Sıcak leziz şekilde servis edilir.
malzemeleri
bir Su bardağı et suyu
üç Çorba kaşığı un
dört Çorba kaşığı pirinç
altı Yumurta sarısı
Tuz
iki Limon
No comments:
Post a Comment